EL SERVEI DE MEDIACIÓ DE L'INS PUIG CARGOL

A l'INS som moltes persones que convivim cada dia. Tots som diferents i a vegades, de la relació en poden sortir “xispes”. Ens podem enfadar, discutir, malinterpretar i fins i tot, alguna vegada, poques, arribar a agressions verbals i/o físiques. No cal dir que a ningú li agrada que això passi al nostre centre però els conflictes, per més que els volguem evitar, sempre han existit i sempre existiran. El que és important és que les persones que convivim cada dia tinguem eines i estratègies per resoldre els conflictes de forma positiva i constructiva i que n'aprenguem de l'experiència.

Una de les maneres que tenim a l'institut per resoldre els conflictes positivament és la mediació escolar.

Des del curs 2006-2007 la mediació funciona en el nostre centre. Hi ha un equip de mediadors format per professorat i alumnat que intervé per ajudar a resoldre els conflictes a qualsevol persona de la comunitat educativa. Fins el curs passat, les mediacions bàsicament, les realitzaven els professors, però aquest curs han començat a intervenir els alumnes de 3r d'ESO formats el curs anterior en el crèdit de mediació. I val a dir que ho fan molt i molt bé! Actualment s'estan preparant els alumnes de 2n d'ESO que, el que vulguin, podran integrar-se a l'equip de mediació el proper curs.

Els mediadors estem orgullosos de poder aportar la nostra feina a la millora de la convivència en el centre i al mateix temps aprenem i ens formem com a ciutadans responsables i compromesos.